Rezultatele proiectului

Proiectul „Bunicii Comunității – Comuna Jirlău” implementat de Primăria Comunei Jirlău urmărește obținerea următoarelor rezultate:

  1. Un serviciu social este înființat și supus licențierii. Rezultatul este obținut ca urmare a implementării subactivității 1.1- “Licențiere” și reprezintă îmbunătățirea situației Grupului Țintă, persoanele vârstnice din comunitate, cu risc de excluziune socială, cărora li se oferă oportunitatea de a accesa serviciul social “Centru de zi de socializare și petrecere a timpului liber (tip club)” destinat persoanelor vârstnice – “Clubul Seniorilor”.
  2. O campanie de conștientizare și promovare a principiului îmbătrânirii active. Rezultatul este obținut ca urmare a implementării subactivității 1.2 – ”Tinerețe fără bătrânețe” și reprezintă îmbunătățirea situației Grupului Țintă, persoane vârstnice din comunitate care sunt informate și conștientizate permanent asupra beneficiilor oferite de îmbătrânirea activă, precum și asupra existenței serviciului social înființat “Clubul Seniorilor” și a modului în care acesta poate fi accesat. Beneficiile oferite de înființarea acestui serviciu social către GT sunt de prevenire sau de limitare a unor situaþîi de vulnerabilitate, care pot duce la marginalizare sau excluziune socială precum și de creștere a calității vieții.
  3. Două persoane specializate în livrarea serviciului social “Centru de zi de socializare și petrecere a timpului liber (tip club)” destinat persoanelor vârstnice – “Clubul Seniorilor” sunt angajate. Rezultatul este obținut ca urmare a implementării subactivității 2.1 – ”Omul sfințește locul!” și reprezintă îmbunătățirea situației Grupului Țintă, persoane vârstnice din comunitate, cu risc de excluziune socială, care vor beneficia de personal specializat în servicii sociale de calitate, calificat în domeniu și care va ști cum să se comporte cu vârstnicii și cum să-i ajute pentru a le asigura nevoile necesare.
  4. 165 de persoane din grupul țintă (GT) beneficiază de 1 serviciu social licențiat “Centru de zi de socializare și petrecere a timpului liber (tip club)” destinat persoanelor vârstnice – “Clubul Seniorilor”. Rezultatul este obținut ca urmare a implementării subactivității 2.2 – ”Să ne cunoaștem seniorii!” și reprezintă îmbunătățirea situației Grupului Țintă, persoane vârstnice din comunitate cu risc de excluziune socială, care participă la activități diverse de socializare și petrecere a timpului liber în cadrul serviciului social. Beneficiile oferite de furnizarea acestui serviciu social către GT sunt de integrare a persoanelor vârstnice cu risc de a fi excluse social, de petrecere a timpului liber într-un mediu plăcut și sigur, de evitare a izolării și singurătății, de îmbunătățire a sănătății fizice și mentale, de optimizare a tonusului persoanelor vârstnice, de îmbunătățirea și/sau menținerea unui nivel adecvat de independență, de potențarea motivației existențiale, socializarea, conștientizarea că nu sunt singuri de rebranșarea la viața socială și de creșterea bunăstării generale.
  5. 165 persoane din GT beneficiază de servicii integrate, prin accesarea serviciului externalizat de terapie ocupațională prin arte și activități de dezvoltare personală. Rezultatul este obținut ca urmare a implementării subactivității 2.3 – ”Zâmbește!” și reprezintă îmbunătățirea situației Grupului Țintă, persoanele vârstnice înregistrate în centrul de zi , care primesc astfel servicii sociale integrate. Beneficiile oferite de furnizarea acestui serviciu către GT sunt de diminuare a nivelului de vulnerabilitate, de stimulare a încrederii în sine, de organizare a unor programe de activități care să le aducă bucurie și să le îmbunătățească abilitățile, de evaluare a capacităților și înclinațiilor către o anumită ocupație.
  6. 100 de persoane din GT depășesc situația de vulnerabilitate, urmare a sprijinului oferit prin proiect. Rezultatul este obținut ca urmare a implementării subactivității 2.2 – “Să ne cunoaștem seniorii!” și subactivității 2.3 – ”Zâmbește!” și reprezintă îmbunătățirea situației Grupului Țintă, persoane vârstnice din comunitate cu risc de excluziune socială, care prin activitățile oferite în cadrul centrului de zi precum și prin serviciul externalizat vor depăși situația de vulnerabilitate (starea de singurătate și starea de dezechilibru emoțional).
  7. Două parteneriate sunt semnate pentru susținerea persoanelor vârstnice din comunitate, în vederea înlăturării sentimentului de izolare socială, îmbunătățirii sănătății și a condiției sociale a acestora, menținerii autonomiei pe o perioadă cât mai lungă de timp precum și pentru îmbunătățirea calității vieții. Rezultatul este obținut ca urmare a implementării subactivității 3.1 – ”Parteneriate” și reprezintă îmbunătățirea situației Grupului Țintă prin concursul mai multor parteneri, precum și sustenabilitatea serviciului social.
  8. 20 persoane din Grupul Țintă desfășoară activități de voluntariat. Rezultatul este obținut ca urmare a implementării subactivității 3.2 – ”Voluntariat”, a subactivității 3.1 “Parteneriate” și a subactivității 1.2 “Tinerețe fără bătrânețe!” și reprezintă îmbunătățirea situației Grupului Ținta care beneficiază de acțiunile de voluntariat, a persoanelor vârstnice din comunitate care conștientizează importanța îmbătrânirii active, precum și a Grupului Țintă – voluntari care au oportunitatea de a-și pune în valoare abilitațile și competențele și de a-și îmbunați viața, prin implicarea activă în comunitate, creșterea stimei de sine și reducerea sentimentului de inutilitate.
  9. Cinci acțiuni de voluntariat sunt organizate și livrate pe perioada de desfășurare a proiectului. Rezultatul este obținut ca urmare a implementării subactivității 3.2 – ”Voluntariat”, a subactivității 3.1 – “Parteneriate” și a subactivității 1.2 – “Tinerețe fără bătrânețe!” și reprezintă îmbunătățirea situației Grupului Ținta care beneficiază de acțiunile de voluntariat precum și a Grupului Țintă – voluntari care au oportunitatea de a-și pune în valoare abilitațile și competențele.
  10. O campanie de informare și publicitate proiect este realizată. Rezultatul este obținut ca urmare a implementării Activității 4 – ”Informare și publicitate proiect” și reprezintă îmbunătățirea situației Grupului Ținta care beneficiază de o înțelegere clară a activităților și subactivităților proiectului.